Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

26 вересня відзначається Всеукраїнський День дошкілля!

Дата: 27.09.2021 11:02
Кількість переглядів: 15

В останню неділю вересня уже традиційно в Україні відзначається професійне свято вихователів та працівників дошкільних закладів освіти.

Професія працівників дошкілля вимагає глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання дітей на початку їхнього життєвого шляху – непросте завдання, але від його успішного вирішення залежить наше майбутнє. Той фундамент, який закладається у дитинстві, служить опорою і основою в подальшому житті. Саме працівники дошкілля спільно з батьками формують світогляд та особистість дитини з юних літ. Бути вихователем – високе покликання.

Від імені Департаменту висловлюємо усім працівникам дошкільної освіти щиру вдячність за вашу працю, за терпіння до усіх малих бешкетників, мудрість, креативні знахідки та творчість!

 

Довідково. На загальнодержавному рівні свято почали відзначати з 2011 року. А офіційна історія відзначення Дня дошкілля розпочалася від 5 листопада 2010 року. Саме тоді відбувся І Всеукраїнський з’їзд педагогічних працівників дошкільної освіти, який зібрав понад тисячу дошкільників. Учасники з’їзду ухвалили резолюцію, у якій підтримали ініціативу щодо щорічного відзначення Дня Дошкілля України.

Нормативним підґрунтям свята є постанова Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 629 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» та резолюція того ж І Всеукраїнського з’їзду дошкільників.


« повернутися

Вхід для адміністратора