Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Сьогодні у Черкаському художньому музеї презентували фотовиставку «Митець у творчому просторі»

Дата: 12.10.2023 17:00
Кількість переглядів: 25

Ігор Солодовніков – художник-живописець, фотохудожник, член творчої спілки «Черкаська обласна спілка художників України» сьогодні реалізовує грантовий проєкт у галузі культури м. Черкаси. Зокрема, художник продемонстрував 45 фотопортретів «Портрети сучасних митців Черкас» та провів виставку під назвою «Митець у творчому просторі».

Це оригінальні мистецькі роботи, які створюють галерею образів сучасних митців в галузі образотворчого мистецтва в атмосфері творчої майстерні. На портретах зображено черкасців – митців, письменників, народних майстрів, краєзнавців, науковців, журналістів, викладачів, студентів мистецьких факультетів вищих навчальних закладів міста, учнів художньої школи ім. Д. Нарбута, поціновувачів образотворчого мистецтва та інші. Автор використовував незвичні технічні засоби, а саме плівкова фотографія, друк класичним методом на папері тощо.

Також на виставку завітала начальниця управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Валентина Шепецька. Від імені міського голови Анатолій Бондаренко Валентина Петрівна вручила Ігорю Солодовнікову Подяку міського голови за вагомий внесок у розвиток, відродження та збереження українського образотворчого мистецтва, активну участь у проведенні міських культурно-мистецьких проєктів, багаторічну плідну співпрацю, а також із нагоди Дня художника України.

«Цей захопливий проєкт створює незабутню спадщину для нашого міста, яка відобразить його історію і культурну різноманітність. Дякуємо Ігорю Вікторовичу за його працю та ініціативу», - зазначила Валентина Шепецька.


« повернутися

Вхід для адміністратора