Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

До Черкас завітала делегація флотилії Військово-Морських Сил ЗС України

Дата: 09.06.2021 11:11
Кількість переглядів: 12

Делегація флотилії Військово-Морських Сил ЗС України на чолі з командиром військової частини, капітаном 1 рангу, колишнім командиром морського тральщика «Черкаси» Юрієм Федашем завітала вчора до Черкас. Міський голова Анатолій Бондаренко разом із Юрієм Петровичем уклали угоду про шефські взаємини між виконавчим комітетом Черкаської міської ради та Управлінням флотилії ВМС ЗС України. Нею закріпили наміри співпраці задля піднесення престижу військової служби, патріотичного виховання молоді Черкас та відновлення українських морських історичних традицій.

– Підписання шефської угоди говорить про те, що місто Черкаси і надалі буде патріотичним, незламним українським містом, яке завжди буде дбати про незалежність країни. Наше завдання сьогодні – об’єднатися навколо ідеалів, навколо незламності духу українського народу, – наголосив у виступі міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Міський голова наголосив, що саме символом боротьби за незалежність колись став екіпаж тральщика «Черкаси». Тож така співпраця безсумнівно буде продовжуватись і принесе користь як Україні, так і місту, та, що це засвідчення того, що наше місто і надалі допомагатиме Збройним силам України,

Впродовж дня делегація також відвідала центральну міську бібліотеку для дітей задля того аби поспілкуватись та поділитись досвідом з вихованцями черкаського позашкільного навчального закладу «Клуб юних моряків з флотилією».

– Для наших молодих моряків, які тільки формують свій світогляд та засвоюють тонкощі морської справи, такі зустрічі – безцінна можливість, – відзначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

На завершення делегація управління флотилії разом із вихованцями клубу юних моряків вийшли на Дніпро на навчальному катері «Кузьмич» для того, щоб вшанувати полеглих моряків та спустити у води Дніпра традиційний вінок.


« повернутися

Вхід для адміністратора