Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Міська влада оперативно відреагувала на ситуацію, яка сталась у тирі КДЮСШ №2

Дата: 21.04.2021 11:16
Кількість переглядів: 25

у тирі спортивної школи №2, що знаходиться в приміщенні 9-ї гімназії, під час заняття з кульової стрільби було поранено 14-річного юнака.

Міська влада оперативно відреагувала на ситуацію, і тренера одразу було відсторонено від виконання службових обов’язків. Паралельно із кримінальним розслідуванням Нацполіції міською радою розпочато службову перевірку всіх обставин інциденту. Також вже сьогодні Департаментом освіти та гуманітарної політики розпочато інспекцію усіх приміщень тирів, у яких займаються наші спортивні школи. На разі два тири, які функціонують на базі 26-ї школи та 9-ї гімназії, тобто ті, які працюють з вогнепальною зброєю, - опломбовані Національною поліцією. Тривають слідчі дії.

Окремо варто повідомити, що постраждалий дев’ятикласник отримав кульове поранення в голову. Його прооперували вчора вночі, кулю, що пройшла через увесь мозок, вдалося вилучити. Зараз він у тяжкому стані. Відповіді на всі запитання щодо причини інциденту та винних у ситуації, що склалась, - мають дати правоохоронні органи.

«У свою чергу міська влада має намір перевірити всі гуртки, секції та приміщення, де юні черкасці займаються кульовою стрільбою на предмет дотримання правил техніки безпеки, знання їх вихованцями і їхніми наставниками, щоб унеможливити схожі трагічні випадки у майбутньому. Ми триматимемо на контролі і кримінальне розслідування, щоб воно було проведено швидко і якісно, а всі винні були належним чином покарані. Громаду також триматимемо в курсі всіх перипетій», - говорить профільна заступниця міського голови Анастасия Чубина.


« повернутися

Вхід для адміністратора