Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Учні черкаських шкіл тренуються бути членами ООН та проводять «дитячі сесії» міськради

Дата: 25.03.2021 11:29
Кількість переглядів: 26

Днями найактивніші члени учнівської міжпарламентської асамблеї Андрый Кривкло, Юлія Бухал та Владислав Босенко в ефірі радіо «Суспільне. Черкаси» розповіли про можливості, які відкриваються перед учнівською та студентською громадою міста в рамках ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді».

Екс-голова Учнівської міжпарламентської асамблеї, член Молодіжної ради міста Черкаси Андрій Кривко поділився враженнями від гри «МОДЕЛЬ ООН», яка традиційно проводиться, та досвідом, якого набув під час організації цього заходу. Додамо, що «МОДЕЛЬ ООН» – це освітня ролева гра, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. Її учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в ООН.

Учень та спікер черкаської спеціалізованої школи №3 Владислава Босенко розповів слухачам про "ДИТЯЧУ СЕСІЮ", яка імітує «дорослі» засідання депутатів у сесійній залі. Він описав, зокрема, як відбувався процес роботи молоді, наскільки корисний це був досвід та яке продовження історії отримала така практика.

«Нині молодь залучається до безлічі проектів, це і екологічні, і благодійні, і соціальні ініціативи. На сьогодні перед нами відкрито багато можливостей. Завдяки активній діяльності, зокрема в учнівської міжпарламентської асамблеї, я, як ніколи полюбила своє місто всією душею та прагну його розвивати», - відзначила спікер асамблеї Юлія Бухал.

Нагадуємо, що «Громада, дружня до дітей та молоді» - це ініціатива ЮНІСЕФ, спрямована на підтримку місцевої влади у реалізації ними прав дітей. Глобально ініціатива впроваджується з 1996 року. На даний час ініціативу підтримали понад 3 000 муніципалітетів у 38 країнах на п’яти континентах.

В Україні ініціатива реалізується з 2018 року. Більше 170 муніципалітетів висловили бажання приєднатись до неї. Станом на 1 січня 2020 року в ініціативі беруть участь 34 міст і громад (23 з них вже мають проміжний статус кандидата), у яких мешкає більш ніж 9 млн. людей.


« повернутися

Вхід для адміністратора