Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкащанка стала переможницею всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021»

Дата: 23.04.2021 11:31
Кількість переглядів: 20

Офіційні підсумки всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» підбивали он-лайн. Наша вчителька Катерина Молодик, яка працює у Черкаському гуманітарно-правовому ліцеї, здобула перемогу у номінації «Українська мова та література». Катерина Юріївна має 6 років педагогічного стажу, кваліфікаційну категорію спеціаліст вищої категорії та педагогічне звання старший учитель.

"У своїй діяльності акцентую увагу на розвитку м’яких навичок, медіаграмотності, критичного мислення, креативу. Переконана, що учні мають виховуватись на засадах рівності, толерантності та руйнуванні стереотипів. Навчаю дітей думати самостійно, розуміти інших та себе, аналізувати результати власних і колективних справ. Виховую почуття співпереживання й громадянської позиції", - зазначає вчителька.

Цьогоріч освітяни могли продемонструвати свої навики та новаторські підходи та позмагатись за перемогу у таких категоріях, як «Керівник закладу освіти», «Математика», «Трудове навчання», «Українська мова та література».

Нагадаємо, що впродовж трьох тижнів, з 1 до 22 квітня, тривали відбірковий та фінальний етапи заключного туру конкурсу. Відбірковий етап визначив 12 найкращих учителів у кожній з номінацій. За результатами фінальних змагань стали відомі імена переможців та лауреатів конкурсу.

Основними конкурсними випробуваннями фіналу стали «Методичний практикум», «Урок» та «Майстер-клас», а для керівників закладів освіти – «Фасилітаційна сесія» та «Проєкт».

Довідково. Щорічний всеукраїнський конкурс «Учитель року» започатковано Указом Президента України 29 червня 1995 року N 489/95. Метою конкурсу визначено, зокрема, популяризацію кращих педагогічних здобутків і професійної майстерності. Переможцям присвоюється звання «Заслужений вчитель України».

За двадцять шість років конкурс «Учитель року» об’єднав чимало талановитих педагогів, став платформою для спілкування і педагогічних ініціатив.

У наступному 2021/2022 навчальному році конкурс «Учитель року» буде проводитися в номінаціях (наказ МОН від 31.05.2018 № 549): «Основи правознавства», «Біологія», «Інформатика», «Музичне мистецтво».


« повернутися

Вхід для адміністратора