Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

До Дня Конституції для дітлахів провели тематичну екскурсію

Дата: 29.06.2022 11:44
Кількість переглядів: 23

Із нагоди Дня Конституції для учнів із Вугледара, Харкова та Чернігова, родини яких зараз проживають в Черкасах, провели тематичну екскурсію біля погруддя «батька Української Конституції» – Михайла Сироти. Історик Сергій Шамара розповів вихованцям про віхи становлення Основних законів України в різні епохи («Руська правда», Пакти Пилипа Орлика, Конституція УНР тощо). Це зацікавило учнів різних вікових груп.

Також лектор наголосив на тому, що Конституція об’єднує в Український народ громадян України різних національностей, постулює Україну, як цілісну державу із власною самостійністю і недоторканістю кордонів.

Окремо екскурсовод зупинився на постаті Михайла Сироти та його ролі в ухваленні Конституції незалежної України. Адже саме Михайло Дмитрович стояв у витоків створення та написання сучасної Коститутції України та носить почесне звання «батько» Конституції України, оскільки був Головою Комісії з доопрацювання проекту основних законів країни.. Саме він 28 червня 1996 року пів ночі простояв на трибуні, виборюючи одна за одною такі важливі для незалежності поправки.


« повернутися

Вхід для адміністратора