Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські актори-початківці поспілкувались з головною героїнею фільму «Тарас. Повернення»

Дата: 10.08.2022 11:50
Кількість переглядів: 33

Фото без описуЧеркаські актори – початківці, вихованці театру-студії «Рапсодія» Черкаської дитячої школи мистецтв № 2 мали надзвичайно цікаву та змістовну зустріч із українською акторкою, режисеркою, театральним коучем - Анною Топчій.

Темою зустрічі став фільм режисера Олександра Денисенка «Тарас. Повернення», що справив на студійців особливе враження. Цей фільм - не просто кіно, а подія, адже кінокартин про видатного українця для показів на великих екранах кінотеатрів не знімали понад 55 років.

У цій роботі показаний маловідомий період останніх трьох місяців життя Тараса Григоровича у засланні в Казахстані, де розкриваються цікаві сторінки біографії українського поета, художника і мислителя. Однією з основних сюжетних ліній фільму є історія про те, як комендант Новопетрівської фортеці Усков та його дружина Агата сприяли визволенню Шевченка з неволі, де він мав усі шанси зостатися навіки. Однак залишається й інтрига: чи кохали один одного Шевченко й Ускова?

Тонка режисура та професійність акторів дає можливість у сценах відчути, якими почуттями були наповнені герої? Чим насправді була розлука Шевченка з рідним краєм? А головне – відчути масштаб особистості поета ...

Саме роль Агати і зіграла Анна Топчій. Ця жінка все життя живе із  конфліктом. Поняття любові для неї розвіяне гірським повітрям. Спілкування з поетом надавало їй життєвих сил. До слова, діти Агати дуже полюбили Шевченка.

Окрім роботи над цією роллю, студійці говорили з Анною про цінність професії актора. Її складнощі вона має, які цінності набуває людина, коли розкриває свій талант у новому векторі.

Чудова ініціатива та досвід для наших юних акторів, який обов’язково стане їм в нагоді.


« повернутися

Вхід для адміністратора