Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Учні та вчителі черкаської школи влаштували цифрове прибирання

Дата: 19.09.2022 11:54
Кількість переглядів: 13

Учні та вчителі Черкаського НВК "ЗОШ - ліцей спортивного профілю №34" активно та дружно долучились до цифрового прибирання, запропонованого ГО “Let’s do it, Ukraine”. Це - культура правильного користування інтернетом та формування звички щоденно очищувати свої пристрої! У цифровому світі, подібно до навколишнього середовища, є також величезна кількість сміття. Непотрібні електронні листи, файли, програми, копії фотографій та відео – з усього цього і складаються цифрові відходи.

До акції залучилися 37 учнів та 4 вчителів навчального закладу і всі разом вони очистили 7.955 Гбт на комп’ютерах і смартфонах. Таким прикладом шкільна спільнота закликає всіх до відповідального користування електронними пристроями!

Як і матеріальні відходи, цифрові програми та файли також створюють відходи – а саме невикористані, застарілі та непотрібні програми, файли і навіть веб-сторінки. Цифрове очищення приверне увагу світу до віртуальних та цифрових відходів, які, на жаль, також впливають на реальне життя, споживаючи енергію та сприяючи виробництву парникових газів.

Якщо всі ми разом зменшимо об’єм цифрових відходів, ми зможемо не просто скоротити величезну кількість СО2, але й продовжимо життя своїх гаджетів та будемо почуватись більш збалансованими. Звучить як безпрограшний варіант!


« повернутися

Вхід для адміністратора