Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах завершився всеукраїнський конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах

Дата: 23.06.2023 11:59
Кількість переглядів: 57

Раз на два роки в Черкаській дитячій музичній школі №1 імені М.В. Лисенка організовують Всеукраїнський конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах під назвою «Bravo Viola». Метою конкурсу є виявлення музично обдарованої молоді, активізація розвитку виконавської майстерності гри на струнно-смичкових інструментах та колективного музичення.

Незважаючи на сьогоденні реалії, організатори зробили все можливе, щоб забезпечити проведення цих творчих змагань. Заявки для участі у конкурсі надіслало 104 юних музиканти з Київської, Одеської, Львівської, Харківської, Тернопільської, Полтавської, Хмельницької, Закарпатської, Кіровоградської, Волинської, Чернівецької, Дніпровської, Сумської, Чернігівської та Черкаської. У зв'язку з воєнним станом, прослуховування проводилися дистанційно.

«Не дивлячись на складні умови навчального року  дітям важливо брати участь в конкурсах, бо і перемоги й нижчі місця сприяють зростанню в майбутньому, звісно, за умови наполегливої праці. Для   юних   талантів важливо отримати підтримку на самому початку творчого шляху. Це допоможе їм у подальшому розвитку. Зокрема, отримати кращу освіту або придбати гарний та якісний інструмент за рахунок грошових конкурсних винагород», - відзначила Голова оргкомітету, заслужена працівниця культури України, директорка Черкаської ДМШ № 1 ім. М.В. Лисенка  Юлія Темченко.

У склад журі увійшли відомі особистості та митці:

Голова журі - Богдана Півненко, українська скрипалька, Народна артистка України.

Заступник голови журі - Олександр Татарінцев, заслужений діяч мистецтв України.

Члени журі: Микола Удовиченко - доцент кафедри струнних інструментів Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, Анна Лаптєва - Заслужена діячка естрадного мистецтва, викладачка Одеського державного ліцею ім. проф. П.С. Столярського та Любов Скега - завідувачка струнно-смичкових інструментах Шосткинської ДШМ.

Тож, за підсумками творчих змагань Гран-прі серед ансамблів виборов Ансамбль скрипалів «Vivo» з Київської дитячої музичної школи №3 ім. В.С. Косенка, а серед солістів перемогу здобула Зульфікар Софія з Хмельницької Школи Мистецтв «Озерна». Окремою нагородою була відзначена Назаренко Софія з Дитячої школи мистецтв у м. Шостка, Сумська область.

Окрім того в рамках програми конкурсу були проведені майстер-класи. Один з них був проведений Ганною Лаптєвою, яка є членом журі конкурсу, а інший — для концертмейстерів Ганною Антроповою, яка є концертмейстеркою Одеського державного музичного ліцею ім. професора П.С. Столярського, лауреаткою міжнародних конкурсів та координаторкою міжнародного проекту «Morawa Music Academy» в Польщі, а також членом журі міжнародного конкурсу «International Beethoven - Competition for Piano» в Австрії. 90 педагогічних працівників мистецьких навчальних закладів Черкаської області отримали сертифікати і мали можливість професійного спілкування з відомими виконавцями та митцями.


« повернутися

Вхід для адміністратора