Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Найкращі бодігарди України та світу змагались в Черкасах

Дата: 19.07.2021 12:01
Кількість переглядів: 30

Цими вихідними Черкаси приймали 29 команд тілоохоронців з України та всього світу, які змагались за звання найпрофесійніших бодігардів.

У суботу, на Соборній площі міста, показовим виступом від театру козацького бою «Січові козаки» та спецпідрозділу «Мулат» урочисто відкрили чемпіонат. Також автошкола контраварійної підготовки «Альфа Щит продемонструвала глядачам щоу екстремального водіння.

Три дні під час змагань спортсмени демонстрували рівень своєї майстерність у різних видах багатоборства: техніка та тактика захисту VIP під час пішого супроводу; рукопашний бій; надання медичної допомоги та подолання смуги перешкод; пошук вибухових пристроїв в автомобілі; подолання смуги перешкод на автомобілі; швидкісна стрільба з різних положень; стрільба з автомобіля.

Як зазначають організатори змагань професійна підготовка тілоохоронця повинна бути бездоганною і саме тому вимагає постійного удосконалення. Бажання професіоналів підвищувати рівень своєї майстерності сприяло появі професійно-прикладного виду спорту багатоборства тілоохоронців. Змагання – одна з ефективних форм підготовки, під час яких в ситуаціях, наближених до реальних подій учасники мають можливість демонструвати набуті раніше знання та вміння.

Відзначимо, що у 2001 році новий вид спорту - багатоборство тілоохоронців, був зареєстрований у Міністерстві юстиції України, а Держкомспорт України затвердив правила змагань і ввів його в єдину спортивну класифікацію. Тілоохоронці-багатоборці вперше стали одержувати спортивні розряди, звання майстрів спорту України і майстрів спорту України міжнародного класу.

*фото "Нова Доба"


« повернутися

Вхід для адміністратора