Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Упродовж останніх років харчоблоки шкіл Черкас ремонтують та оснащують сучасним обладнанням

Дата: 24.09.2021 12:03
Кількість переглядів: 33

 Повноцінна реалізація реформи шкільного харчування неможлива без   створення сучасних умов для приготування страв. Не секрет, що у більшості   шкіл міста харчоблоки та їх обладнання не ремонтувались та не   оновлювались не один десяток років. Одночасно це зробити для всіх   закладів  не можливо, адже необхідно проводити значні об’єми робіт та   закуповувати сучасне дороговартісне обладнання.

 Саме тому, за ініціативи департаменту освіти та гуманітарної політики та   підтримки міського голови Анатолія Бондаренка, депутатського корпусу,   міська рада поступово виділяє фінансування для осучаснення шкільних   харчоблоків та їдалень. «Капітально відремонтовано їдальню СШ №13 (2018 рік) - сума витрачених коштів склала 947 тис грн, здійснено реконструкцію харчоблоку СШ №3 (2019 рік) на суму 840 тис грн, капітально відремонтовано їдальню СШ №28 на суму 683 тис грн», - зазначив під час виступу на міському форумі «Реформа шкільного харчування – досвід та перспективи» в.о. директора департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов.

На даний час ремонтується харчоблок ЗОШ № 12, на що міським бюджетом виділено 800 тис грн та капітально ремонтується обідня зала НВК № 34, на що передбачено 750 тис грн.

Окрім цього, за рахунок освітньої субвенції та коштів міського бюджету вже придбано сучасне обладнання для харчоблоків колегіуму «Берегиня», СШ №33, №28 та ЗОШ №32.

Важливо, що обласна влада допомагає черкаським школам адаптуватись до нової системи харчування. Гімназія №9 та СШ №28  є учасниками пілотного проєкту «Дітям Черкащини – якісне, безпечне харчування», в рамках реалізації якого у цих закладах вже частково оновлене шкільне меню за рецептурним збірником Є. Клопотенка.

«Нами вже розроблений проєкт нової програми харчування у школах міста, що діятиме з 1 січня. Нове меню принципово відрізняється від попереднього, воно варіативне та мультипрофільне. Діти матимуть можливість вибирати корисні страви на свій смак. Проте ми також розуміють, що оновлення матеріально-технічної бази та харчоблоків у школах є одним з ключових етапів впровадження нового меню», - наголосила заступниця міського голови Марина Гаркава.  

Форум допоміг зібрати та узагальнити конкретні та актуальні пропозиції, що будуть максимально враховані під час опрацювання відповідних міських цільових програм.


« повернутися

Вхід для адміністратора