Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Унікальний мурал за творами легендарного черкаського художника став новою окрасою нашого міста

Дата: 11.11.2021 12:11
Кількість переглядів: 21

Стіна навчального приміщення ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» перетворилась на справжній витвір мистецтва, адже на ній «розквітли» мальви та соняхи, з’явились селяни поруч з колоритними хатами-мазанками, а довкола - поля пшениці… Саме так коротко можна описати нову окрасу Черкас – мурал за етнографічними мотивами творчості відомого черкаського художника Данила Нарбута. Символічно, що стіна з новим муралом виходить саме на вул. Нарбутівську.

На відкриття ще одної культурної родзинки нашого міста завітали заступниці міського голови Анастасія Чубіна та Марина Гаркава.

Реалізація цього творчого проєкту стала можливою за рахунок грантових коштів, виділених цього року в рамках міської програми у галузі культури та спонсорських коштів.

«Міська влада завжди підтримувала і підтримуватиме такі ініціативи, спрямовані на привернення уваги до мистецької спадщини відомих черкасців, одним із яких є художник зі світовим ім’ям, почесний громадянин міста – Данило Нарбут. Принагідно хочу подякувати всім, хто долучився до реалізації, адже створений мурал тепер надихатиме й інших на цікаві творчі ідеї та стане справжню окрасою для мікрорайону», - заначила під час урочистої церемонії заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Автором проєкту є талановита художниця та працівник закладу Оксана Ліперт, робота якої була відзначена Подякою департаменту освіти та гуманітарної політики.

«Пані Оксана малювала свій твір місяць і його обсяг вражає – 197 кв метрів. Реалізувати ідеї було доволі не просто, проте їй вдалось настільки перейнятись роботою, передати свій настрій, що відтепер ця просто сонячна картина даруватиме такий самий сонячний настрій і всім черкасцям», - зазначає профільна заступниця міського голови Марина Гаркава.

Запрошуємо всіх черкасців насолодитись та надихнутись творчістю нашого земляка, адже світ прекрасного зовсім поруч!


« повернутися

Вхід для адміністратора