Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У школах Черкас тривають роботи з облаштування укриттів

Дата: 21.07.2023 12:13
Кількість переглядів: 74

Сьогодні Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко разом із профільною заступницею Anastasiia Chubina та директором департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov оглянули укриття однієї із шкіл в Південно-Західному районі міста.

Наразі у сховищі продовжуються ремонтні роботи, спрямовані на облаштування приміщення відповідно до всіх норм безпеки і забезпечення його функціональності. Процес ремонту поділяється на дві частини. У першій половині сховища роботи на завершальному етапі, тут залишилися переважно косметичні дії. У другій половині сховища ще триває капітальний ремонт: облаштовують підлогу, стелю, стіни, санітарні вузли та вентиляцію.

Фото без опису«Одне з найважливіших завдань – створення безпечних умов для учнів та педагогічного колективу. Аби всі батьки, які зранку відводять своїх дітей на уроки, були спокійні та впевненими в тому, що під час повітряної тривоги їм нічого не загрожує», - зауважив Анатолій Васильович.

За словами директорки школи, після завершення робіт з облаштування сховища, з вересня цього року планують вивести всіх учнів цього закладу на очне навчання. Такий крок дозволить забезпечити більш ефективне та глибше засвоєння знань, а також підтримувати соціальний розвиток і спілкування між учнями та вчителями.

«Наша задача номер один, щоб учні мали змогу повернутися за парти й повноцінно здобувати знання. Тож зараз тривають активні роботи, щодо створення безпечних та комфортних укриттів у закладах освіти нашого міста. Ми докладаємо усіх зусиль, аби роботи завершилися до нового навчального року», - зазначила Анастасія Сергіївна.

Додамо, що в 12 освітніх закладах у 2022 році було завершено ремонт укриттів. У цьому році продовжується ремонт укриттів ще у 30 закладах освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора