Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Нескорені черкасці присвятили свої перемоги загиблим побратимам

Дата: 20.04.2022 12:17
Кількість переглядів: 12

«Ігри Нескорених» (Invictus Games 2020) - мультиспортивні змагання для поранених військовослужбовців та ветеранів, що вже двічі переносились через пандемію коронавірусу, наразі відбуваються у Гаазі, Королівство Нідерланди. Збірну команду України представляють 19 спортсменів у 8-ми видах спорту, зокрема, у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільбі з лука, баскетболі на візках. Серед них і двоє черкасців: Артем Лукашук та Сергій Прядка.

Змагання триватимуть з 16 до 22 квітня і для українських спортсменів вони стали особливими, адже захищати державу на спортивному фронті вони приїхали із зони активних бойових дій.

Черкаси разом із усією країною пишаються нашими хлопцями. Адже у перший день змагань Артем Лукашук виборов «срібло» у стрибках в довжину, а вже наступного дня депутат Черкаської міської ради Сергій Прядка показав найкращий результат у штовханні ядра. «Свою перемогу я присвячую побратимам, які загинули, захищаючи Україну! Я виклався на максимум і корейці назвали мене Українським Монстром!» – прокоментував свій результат Сергій Прядка.

Ці змагання для українців надзвичайно складні, але одночасно і надзвичайно мотиваційні: на початку квітня у бою загинув Дмитро Сидорук -тренер зі стрільби із лука, у полон в Маріуполі росіянами взято волонтерку-парамедика, члена збірної Юлію Паєвську (позивний “Тайра”). Для команди справа честі донести світу правду про те, що насправді відбувається в Україні.

«27 червня минулого року, вперше в історії Всеукраїнських змагань, «Ігри Нескорених» відбулись за межами столиці – у Черкасах. Тоді до нашого міста приїхав 131 ветеран та військовослужбовець з усіх регіонів України. Завдяки підтримці міського голови Анатолія Бондаренка ми змогли провести їх на найвищому організаційному рівні. І Черкаси готові це повторити і знову прийняти змагання і обов’язково знову під мирним небом. І почесними гостями, звичайно, будуть наші переможці - Сергій Прядка та Артем Лукашук», - зазначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора