Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У сквері імені Богдана Хмельницького відбулися урочистості з нагоди Дня Української Державності

Дата: 28.07.2023 12:23
Кількість переглядів: 61

У заходах взяли участь представники обласної та міської влади, громадські активісти, освітяни, працівники культурної та спортивної галузі міста та військовослужбовці. Під час офіційної церемонії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих Героїв-захисників України, які поклали своє життя за майбутнє нашої держави.

«Сьогоднішній день об’єднує всі покоління в прагненні до суверенної держави. Зараз ми, як ніколи, усвідомлюємо величезну ціну за право називатися «українцями» та ціну нашої незалежності. Це все виборюється кров’ю і, водночас, незламною силою духу, сміливістю й хоробрістю. За те, аби синьо-жовтий стяг майорів у містах і селах, кладуть життя найкращі сини нашої держави. Наші друзі, рідні, колеги», - зазначив міський голова Анатолій БондаренкоФото без опису.

Також з нагоди Дня Української Державності Анатолій Васильович відзначив нагородами працівників освіти, культури та спорту міста.

Медаль «За сумлінну працю» за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професіоналізму, зразкове виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у проведення спортивно-масових заходів та розвиток фізичної культури і спорту у місті вручена Назаренку Петру Федоровичу, головному спеціалісту відділу фізичної культури та спорту управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Грамотами виконавчого комітету Черкаської міської ради за сумлінну працю, високий рівень професіоналізму, ініціативу та наполегливість, відданість обраній справі нагороджені:

-В’язовік Алла Миколаївна, вчитель математики Черкаської ЗОШ № 21 імені Ю.Г. Іллєнка;

-Яременко Ірина Іванівна, вчитель української мови та літератури Черкаської ЗОШ № 21 імені Ю.Г. Іллєнка;

-Гриценко Тетяна Миколаївна, вчитель англійської мови Черкаської спеціалізованої школи № 33 імені В. Симоненка;

-Смаглій Ірина Миколаївна, вчитель математики Черкаської спеціалізованої школи № 33 імені В. Симоненка;

-Лелека Надія Іванівна, учитель української мови Черкаської спеціалізованої школи № 17.

Подяками міського голови нагороджені:

-Слюсаренко Ірина Юріївна, вихователь ДНЗ (ясла-садок) № 22 «Жайворонок» Черкаської міської ради;

-Сусло Людмила Михайлівна, машиніст з прання та ремонту одягу ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу № 5 «Червона гвоздика» Черкаської міської ради;

-Братцева Наталія Миколаївна, вихователь ДНЗ (ясла-садок) № 2 «Сонечко» Черкаської міської ради;

-Гусєва Олена Антонівна, музичний керівник ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу № 39 «Щасливе дитинство» Черкаської міської ради;

-Шамара Сергій Олександрович, директор Черкаської гімназії № 31;

-Куштан Дмитро Павлович, провідний науковий співробітник Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини;

-Братко Григорій Якович, тренер-викладач з дзюдо комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вікторія» Черкаської міської ради.

«Державність - це не просто держава, її закони та тисячолітня історія. Державність - це також люди, патріоти своєї країни. Це мужні захисники, що боронять Україну. Це волонтери, які знову і знову допомагають військовим. Це українці, які невтомно донатять і продовжують працювати на свою країну. Звичайно, це й наші освітяни, що навчають, виховують та розвивають дітей», - відзначила заступниця міського голови Anastasiia Chubina.


« повернутися

Вхід для адміністратора