Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах вперше покажуть інклюзивне кіно

Дата: 09.08.2021 12:28
Кількість переглядів: 18

Кіно для людей з вадами зору та слуху почнуть демонструвати у Черкасах у кінотеатрі «Україна». Людям з особливими потребами покажуть спортивну драму «Пульс».

Не так давно у прокат в Україні вийшла вітчизняна кінострічка про українську паралімпійську чемпіонку Оксану Ботурчук, що має назву «Пульс». За сюжетом фільму головна героїня, внаслідок автомобільної аварії майже втрачає зір, але завдяки наполегливій праці все ж потрапляє на Паралімпіаду. Черкаські глядачі вже мали нагоду переглянути стрічку, яку демонстрували у кінотеатрі «Україна». А незабаром її перегляд стане доступним і для людей з вадами зору та слуху.

Творці кінокартини використали унікальні надсучасні технології, щоб створити версію, що є доступною для максимально широкого кола глядачів, і у тому числі людей з вадами зору та слуху. Для осіб з вадами зору до стрічки був зроблений звукоопис, - усний опис того, що відбуваються на екрані. А для осіб з вадами слуху - розгорнуті субтитри, які описують звуки.

Як зазначила директорка кінотеатру «Україна» Валентина Слуцька, найприємніше те, що старт кіно для цих особливих категорій людей відбудеться саме у Черкасах, у кінотеатрі «Україна», адже це єдиний у Черкасах комунальний кінотеатр. Він належить громаді Черкас і окрім звичайних завдань, які стоять перед будь-яким кінотеатром, він ще й виконує соціальні функції. За осанні роки у тут реалізували не один соціальний проект і на цьому зупинятись не збираються.

Детальніше на сайті кінотеатру «Україна»: https://bit.ly/2X5ew0B


« повернутися

Вхід для адміністратора