Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Як діяти в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру?

Дата: 23.02.2022 12:32
Кількість переглядів: 13

При першій можливості покиньте разом із сім’єю небезпечну зону. У разі неможливості виїхати особисто, відправте дітей і родичів похилого віку до родичів, знайомих. Необхідно взяти із собою всі документи, коштовні речі та цінні папери.

Підготовку до можливого перебування у зоні надзвичайної ситуації доцільно починати завчасно. Необхідно підготувати "екстрену валізку" з речами, які можуть знадобитись при знаходженні у зоні НС або при евакуації у безпечні райони.

Військовозобов’язаним необхідно прибути до пунктів збору в строки, зазначені в мобілізаційних приписах, одержаних повістках або в наказах районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У разі оголошення надзвичайної ситуації воєнного характеру для оповіщення населення про загрозу  можуть бути застосовані такі сигнали оповіщення за видами небезпеки:

•             повітряна тривога;

•             відбій повітряної тривоги;

•             хімічна небезпека;

•             радіаційна небезпека;

•             загроза катастрофічного затоплення.

Таким чином сигнал оповіщення буде складатися із таких елементів: 1) лунає звук «Увага всім!»; 2) звук сирени (2-3 хвилини); 3) озвучення виду небезпеки (перераховані вище).

Зверніть увагу, що необхідно:

•             зберігати особистий спокій, не реагувати на провокації;

•             завжди мати при собі документ (паспорт) що засвідчує особу, відомості про групу крові своєї та близьких родичів, можливі проблеми зі здоров’ям (алергію на медичні препарати тощо);

•             знати місце розташування захисних споруд цивільної оборони поблизу місця проживання, роботи

Виявивши вибухонебезпечні предмети або підозрілих людей, техніку - негайно повідомити про це територіальні органи ДСНС та МВС за телефоном "101" та "102".

*Інформує Державна служба України з надзвичайних ситуацій


« повернутися

Вхід для адміністратора