Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

"Знати, щоб вижити!" - У Черкасах пройшло друге заняття курсу з оборони

Дата: 08.07.2022 12:37
Кількість переглядів: 11

ПТРК, активні навушники, дальномір - навіщо знати ці всі слова цивільним під час війни? Розбиралися на занятті зі зброєзнавства у межах курсу з оборони 

Відділ національно-патріотичного виховання провів друге заняття для черкасців, де вони могли дізнатися про види зброї та екіпірування бійця. Ознайомив із цією темою начальник відділу Віталій Козир. Він у складі добровольчого батальйону «Карпатська Січ» стояв на захисті Київщини та Харківщини.

«Війна проти окупантів затягнулася на тривалий час і не закінчиться завтра чи через тиждень. Рано чи пізно кожен українець, навіть цивільний, може зіштовхнутися з потребою захисту своєї Батьківщини, тому ми переконані, що абсолютно всі наші громадяни мають бути принаймні знати цю тему. Навіть якщо їм це не знадобиться у житті» - говорить Віталій Козир.

Учасники ознайомилися з видами стрілецької зброї, гранат і мін, ПЗРК та ПТРК, які є на озброєнні в ЗСУ. Дізналися про їх дію та поводження з ними.

 Розібралися із екіпіруванням бійця: дізналися про його склад, правила використання, тонкощі розташування на тілі, які рятують життя в бою.

Окрім цього інструктор розповів про базові технічні засоби, які допомагають солдатам у бою.

Яким було це заняття дивіться у відео https://bit.ly/3AAzd6n.

Наступного разу учасники будуть мати практичне заняття з тактики поводження зі зброєю.


« повернутися

Вхід для адміністратора