Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У міській школі провели захід «Майдан професій»

Дата: 25.05.2023 13:08
Кількість переглядів: 19

Сьогодні на базі Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №13 організували профорієнтаційний захід «Майдан професій». У ньому взяли участь різні заклади вищої, фахової передвищої і професійно-технічної освіти міста Черкаси.

Тож, на подвір’ї школи кожен заклад освіти влаштував свою локацію, де проводили майстер-класи з творчих професій та освітні інтерактиви. Учні ж спробували себе у різних професіях та отримали необхідну інформацію про специфіку навчання у кожному із закладів. А батьки, зі свого боку, мали змогу поспілкуватися з викладачами щодо умов вступу, навчання та перспектив майбутнього працевлаштування.

Крім того, на одному із майданчиків працював профорієнтаційний мобільний центр служби зайнятості. Фахівці якого визначали усім охочим їхні професійні здібності, використовуючи сучасні методики.

Відвідала «Майдан професій» й заступниця міського голови Марина Гаркава та заступниця директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальниця управління освіти Надія Євчак.

«Подібні заходи створюють середовище, де учні можуть активно спробувати себе у різних професіях через майстер-класи та інтерактивні завдання. Це дозволяє їм отримати практичний досвід і відчуття роботи у конкретній галузі. Школярі можуть переконатися, чи відповідають їм певні види діяльності, чи мають вони необхідні навички та схильності до цих професій. У цілому, заходи, як «Майдан професій», надають школярам можливість активно досліджувати свої інтереси, виявляти свої здібності та розвивати мотивацію до навчання», - зазначила Надія Володимирівна.


« повернутися

Вхід для адміністратора