Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до Положення про заклад дошкільної освіти

Дата: 28.09.2023 15:11
Кількість переглядів: 29

Зокрема, запропоновано створити у закладах дошкільної освіти окремі різновікові групи для дітей, що тимчасово змінили місце проживання внаслідок повномасштабного вторгнення. На період відсутності дітей їх можуть перевести, за заявою батьків, до спискового складу різновікових груп, тобто вони залишаться на обліку цього закладу.

Якщо ж дитина повернеться до зареєстрованого місця проживання, то батьки можуть написати заяву, – тоді таку дитину переведуть з окремої різновікової групи до тієї групи, що відповідає її віку. А в разі відсутності вільних місць -засновник закладу переведе її до іншого ЗДО.

Також, відтепер під час освітнього процесу доступ до укриттів у державних закладах дошкільної освіти матимуть лише учасники освітнього процесу. Це необхідно для того, щоб діти мали гарантований доступ до безпечного освітнього простору.

Ці зміни внесено з метою покращити фінансування закладів дошкільної освіти, створити більше місць для дітей у садочках, забезпечити умови доступу до якісної дошкільної освіти, а також зберегти місця в державних ЗДО для тих, хто вимушено змінив місце реєстрації або проживання.

Детальніше ознайомитися з рішенням Кабінету Міністрів України можна за цим покликанням: http://surl.li/louun


« повернутися

Вхід для адміністратора