Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У сквері «Юність» відкрили бронзову скульптуру «Щедрий кіт»

Дата: 25.08.2023 18:14
Кількість переглядів: 23

Ідея створення проєкту «Щедрий кіт» виникла у Благодійного фонду БО "ДоброКіт" і була реалізована в межах програми виділення грантів у галузі культури. А втілити ідею в реальність допоміг черкаський скульптор Владислав Димйон.

Мета цієї ініціативи - зібрати кошти на допомогу безпритульним котикам, зокрема на їхнє харчування, лікування та догляд.

«Привернення уваги до проблем безпритульних тварин та гуманне ставлення до них – благородна мета. Дякую організаторам за реалізацію цього цікавого проєкту. Сьогодні наше місто стало на краплиночку добрішим. Також вкотре хочу подякувати нашим захисникам за те, що маємо можливість збиратися і проводити цікаві і змістовні заходи», – зазначила заступниця міського голови Anastasiia Chubina.

Скульптура має в собі вбудоване сейф-сховище, де містяни можуть залишити свої пожертви на потреби котикам. Також, за ідеєю організаторів, усі охочі можуть погладити тваринку та загадати найзаповітніше бажання, яке обовʼязково здійсниться.

Важливо підкреслити, що в Україні цей об’єкт є першим у своєму роді – це скульптура, яка об’єднує в собі функції не лише витвору мистецтва, а й благодійного інструменту, який виконує надзвичайно корисну місію із збором коштів на допомогу тваринам.

Окрім того, під час відкриття діяли різноманітні локації, де черкасці могли цікаво та з користю провести свій час.


« повернутися

Вхід для адміністратора