Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Наймолодших черкаських школярів посвятили в козачата

Дата: 29.09.2023 11:15
Кількість переглядів: 19

Напередодні свята Покрови та Дня українського козацтва у Черкаській загальноосвітній школі №6 відбувся урочистий захід «Посвята в козачата». На цьому заході учні 1-А класу були урочисто прийняті в ряди козачат і з великою гордістю стали частиною великої козацької родини цього закладу освіти.

Щоб підтримати та привітати першокласників на свято завітали міський голова Анатолій Бондаренко, його заступниця Анастасія Чубіна, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов, генерал-осавул, директор науково-освітнього центру українського козацтва, професор Юрій Присяжнюк та заступник командира 118 бригади територіальної оборони Володимир Прядко.

«Сьогодні ми переживаємо важкий етап нашої історії і ми зібралися тут в першу чергу, завдячуючи нашим Збройним Силам, які ціною власного життя боронять нашу незалежність для того, щоб наші діти могли ходити до школи і рости в процвітаючій країні. Надзвичайно приємно, що у Черкасах з’являється більше шкіл з нахилом патріотичного виховання. Це є вражаючим прикладом залучення учнів до національно-патріотичного виховання та формування активної громадянської свідомості», - відзначив Анатолій Васильович.

Варто додати, що досвід впровадження козацької педагогіки в Черкаській ЗОШ №6 діє з 2017 року. Ця педагогічна ініціатива стала важливою складовою процесу формування активної громадянської позиції та національної ідеї учнів. Навчання в класах, де виступає козацька педагогіка, спрямоване на розвиток таких якостей учнів, як любов до Батьківщини, фізична сила, витривалість, самодисципліна, повага до побратимів, вміння працювати в команді та приймати рішення.

«Наші учні є не лише нашим майбутнім, але й гордістю країни, які виростають у сильних громадян, готовими брати активну участь у відбудові і сприяти її стабільному та сталому розвитку. Вони мають потенціал та енергію, щоб досягти успіху та процвітання всієї нашої країни», - зазначила Анастасія Сергіївна.

Тож, сьогоднішня «Посвята в козачата» в Черкаській ЗОШ №6 стала не лише святковим заходом, а й етапом в житті молодших школярів, які вже зараз вчаться бути справжніми козачатами і з гордістю представлятимуть свою школу та націю.


« повернутися

Вхід для адміністратора