Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Освітяни нестандартно відзначили своє професійне свято

Дата: 30.09.2023 13:21
Кількість переглядів: 47

На площі перед Черкаською міською радою спільнота освітян міста зібралася на заході під назвою «Дякуємо ЗСУ за можливість навчати і навчатися», який об'єднав у собі два важливі свята: День захисників і захисниць України та День працівників освіти.

Це не лише святковий захід, але й прояв поваги і вдячності військовим за їхню відданість та жертовність в захисті нашої країни, а також визнання важливої ролі освіти у формуванні майбутнього нації.

«Від імені громади міста Черкаси дякуємо черкаським освітянам за їхню невтомну працю, яку вони щоденно вкладають у наше майбутнє, у наших дітей. Жителі міста віддають вам найдорожче - своїх дітей і ви гідно справляєтеся з цим викликом під час повномасштабного вторгнення. Дякуємо нашим захисникам за те, що Черкаси є тиловим містом і ,відносно, мають змогу жити мирним життям. Сьогодні кожен із нас має робити все можливе для нашої української перемоги, тому що в єдності наша сила», - відзначив міський голова Анатолій Бондаренко.

З нагоди Дня працівників освіти Анатолій Васильович вручив низку нагород працівникам галузі освіти:

Медаллю «За сумлінну працю» нагороджені:

Кирпичов Олексій – директор Черкаської приватної ЗОШ «Перлина»;

Данилевський Валерій - начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА.

Грамоту виконавчого комітету Черкаської міської ради отримав педагогічний колектив Черкаського ФІМЛІ (директор Зімнін Юрій Фірсович).

Подякою міського голови відзначені:

педагогічний колектив ДНЗ № 41 «Дударик»;

Скляр Світлана – директорка КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»;

Кобко Юлія – заступниця директора ПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості»;

Дмитренко Любов – консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»;

Федорченко Ганна – голова «Черкаської міської організації профспілки працівників освіти і науки України».

А також голова Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Стеценко Анатолій вручив Почесний знак Профспілки працівників освіти і науки України «За соціальне партнерство» заступниці міського голови Анастасія Чубіна.

«Вітаю усіх освітян із професійним святом. Хочу подякувати за вашу свідомість, адже цього року ми відмовилися від пишних святкувань. Також вдячність ініціативі асоціації директорів шкіл і асоціації дошкільних закладів, які сьогодні об'єднали зусилля та конвертували своє свято в ті речі, які сьогодні необхідні нашим військовим. Тож, бажаю, аби це було останнє професійне свято в умовах війни і надалі ви навчали молоде покоління під мирним українським небом», - сказала Анастасія Сергіївна.

Тож, замість стандартних заходів протягом тижня у закладах загальної середньої та дошкільної освіти міста були організовані благодійні ярмарки на підтримку Збройних Сил України. Освітяни виявили єдність та солідарність, щоб допомогти 3-й штурмовій бригаді «Азов», до складу якої входять наші черкасці. Ці мужні військові брали участь у звільненні Андріївки та Кліщіївки, а зараз продовжують відстоювати нашу землю в Бахмутському напрямку.

Заклади передали заступнику командира другого штурмового батальйону 3-ї штурмової бригади ЗСУ «Азов» Ігорю Зайчуку 5 квадрокоптерів Mavic, які знадобляться хлопцям під час виконання бойових завдань, а також маскувальні сітки, кікімори, солодощі та листівки.


« повернутися

Вхід для адміністратора