Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаси зустрічатимуть нову хвилю вимушених переселенців

Дата: 15.03.2022 13:22
Кількість переглядів: 24

Нові «зелені коридори» із зони бойових дій – і в Черкасах очікується нова хвиля біженців.

«Місто повністю справляється з тим, щоб зустріти, нагодувати, дати відпочити і відправити далі на захід усіх тих, хто прагне бути якомога далі від війни», – говорить заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна.

Посадовиця відзначила, що в місті ще залишається 15 родин, які визначаються з тим, куди їм їхати. Скільки біженців прибуде до міста цього разу – ще невідомо, проте Черкаси постійно готові усім їм надати належну допомогу.

«Війна закінчиться, і потім усіх цих людей ми знову чекатимемо у нашому місті – в музеях, кав’ярнях, парках і на набережній Дніпра. Вже як туристів, а не вимушених переселенців. Вірю – цей час настане незабаром…», - говорить заступниця.

Нагадаємо, що вчора з міської залізничної станції відправили перший потяг до Львова з 500-ма вимушено переселеними людьми. Ще 300 біженців поїхали до Сміли звідки також відправились на захід країни.

Також місті діє Гуманітарний центр ЧМР до якого можуть звернутись і отримати допомогу всі українці, які втратили домівку в результаті військових дій. Ще тимчасові притулки обладнані в ЗОШ №32, 15 та 33.

За детальною інформацією слідкуйте Черкаська міська рада.


« повернутися

Вхід для адміністратора