Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Україна вперше відзначає нову дату Дня захисників і захисниць України

Дата: 01.10.2023 10:23
Кількість переглядів: 31

День захисників і захисниць України символізує мужність та героїзм тих, хто захищав та визволяв нашу батьківщину на різних етапах історії. Героїчні вчинки наших захисників назавжди залишаються в серцях українців, а їхня самопожертва та віра у перемогу надихають іти вперед.

Це свято дає можливість ще раз подякувати тим, завдяки кому ми втримали незалежність і маємо змогу жити своїм щоденним життям та вшанувати тих, хто віддав своє життя в боротьбі заради України.

Сьогодні у Черкасах відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання у пам’ять полеглих захисників та захисниць. Черкасці схилили голови, вшановуючи громадян України, які пожертвували своїм життям заради свободи і незалежності, заради суверенітету та територіальної цілісності України.

Також за участі представників міської та обласної влади, військовослужбовців, родин загиблих та містян відбулося відкриття оновленої стели пам’яті нашим героям. На ній зображені усі Захисники незалежності і суверенності України починаючи з 2014 року. Ця стела вшановує тих, хто відстоював наше право на життя під час антитерористичної операції, операції об'єднаних сил, а також тих, хто захищав нас від навали ворога під час повномасштабного вторгнення російської федерації.


« повернутися

Вхід для адміністратора