Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Проєкт: жінки в історії Черкас

Дата: 11.03.2022 13:32
Кількість переглядів: 13

Друзі, у день прекрасного свята весни і жіночності, ми хотіли презентувати наш новий проєкт – «Жінки в історії Черкас…». Проте війна внесла свої корективи…

Тому розкажемо про нього лише тут.

Суть проєкту: розповісти про наше рідне місто і те, як воно розвивалось і змінювалось завдяки активним черкащанкам. Ми відібрали 8 особистостей, які, на нашу думку, зіграли найбільш знакову роль в історії Черкас. Для цих жінок не було нічого неможливого. Ні життєві обставини, ні історичні події чи соціальні стереотипи не стримували їх творити і досягати висот. Це сильні духом люди, які будували театри і парки, запускали перші таксі, створювали духовні й матеріальні пам’ятки, рятували життя інших та відстоювали щасливе майбутнє нашого міста, всієї України.

Перелік знакових жінок для Черкас не є вичерпним, цей проєкт неодмінно буде продовжуватись. Оскільки в цей непростий час черкаські жінки демонструють небувалу силу духу, організаторські здібності, чудеса самомобілізації. Вони облаштовують пункти прийому переселенців, готують їжу для фронту, збирають необхідне забезпечення для військових та тероборони.

Ви також можете долучитись до цього проєкту, поділившись власною розповіддю про унікальну жінку, яка колись чи прямо зараз, у цю саму мить, творить історію Черкас, душевну чи героїчну, вписує своє ім’я у золотий фонд українського народу.

Додавайте свої нариси за тегом #ЖінкиВІсторіїЧеркас, і нехай про наших героїнь дізнаються усі.


« повернутися

Вхід для адміністратора