Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Розпочинаємо наше знайомство із активними черкащанками – учасницями нашого проєкту «Жінки в історії Черкас»

Дата: 11.03.2022 13:33
Кількість переглядів: 13

Розпочинаємо наше знайомство із активними черкащанками – учасницями нашого проєкту «Жінки в історії Черкас».

І перша наша історія про Раїсу Ісаївну Михайленко. Це і її життєва активність, зокрема, надихнула нас дослідити «жіноче обличчя» історії міста. Адже саме за її ініціативи у Черкасах проводилися зустрічі багатодітних родин, ділових жінок, організовувались яскраві щорічні міські та районні конкурси «Жінка року».

Раїса Ісаївна очолювала районний відділ культури, організовувала роботу хорових колективів, керувала Черкаським Українським народним хором, була директором обласного театру ляльок, завідуючою юнацької бібліотеки, обиралась депутатом міської та районної рад… І навіть на заслуженому відпочинку небайдужа жінка активно займалась організацією культурно-масових заходів у Соснівському територіальному центрі, була головою Соснівської ради ветеранів війни та праці, а також відповідальною секретаркою Міської жіночої ради.

За вагомий внесок у розвиток культури та духовності пані Михайленко відзначена численними нагородами, зокрема: пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» III ступеня, медаллю «За доблесний труд», відзнакою Президента України – медаллю «Захисник Вітчизни» тощо.


« повернутися

Вхід для адміністратора