Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаси - наш дім!

Дата: 11.03.2022 13:35
Кількість переглядів: 22

І так складається, що наразі в ці тяжкі часи наше місто стає домом для тисяч українців, які виїжджають зі своїх домівок, адже там йдуть запеклі бої з окупантами за нашу волю та незалежність, за нашу державу.

Харків, Суми, Чернігів, Київ - всі ці міста ворожі війська перетворюють в руїну, знищуючи школи, дитсадки, лікарні, оселі простих вчителів, лікарів, службовців, підприємців, робітників, які нікому нічим не загрожували, ні на кого не нападали, не диктували своїх умов. А просто жили, працювали, виховували дітей. Та саме в цьому, виявляється, і є їхній «злочин» - вільно жити у вільній країні.

І перед лицем новітньої загрози наше місто гуртується. Містяни допомагають всім, хто вирвався із лабет смертельної небезпеки. Як ніколи раніше Черкаси стали справжньою українською родиною, де кожен знає, що робити і чим допомогти в тяжку хвилину.

Черкаська міська рада - підставляє «плече допомоги» кожному, хто цього потребує.

У місті працює гуманітарний центр за адресою Благовісна, 170 (фойє міського будиноку культури ім. І.Кулика), графік роботи - з 9:00 до 18:00.

Також для оперативної комунікації Черкаська міська рада запустила колцентр для допомоги переселенцям та координації питань поселення і гуманітарної підтримки.

Телефон для консультацій переселенців: 0960132269.

Для людей, які готові розмістити в себе переселенців: 0960132149.

У період із 18 до 09 години ви можете звернутися на залізничний вокзал, де можна розміститися у залі очікування за адресою: вул. Володимира Ложешнікова, 1 або зателефонувати за номером 067 477 16 75 для тимчасового розміщення (на ніч) в спеціально облаштованих приміщеннях ЧДТУ.

Також, працівники всіх закладів освіти міста допомагають виготовляти провізію для наших захисників.

У садочках та школах обладнані підвальні приміщення для всіх кому потрібно сховатись під час повітряної тривоги. Адреси закладів можна знайти на нашому сайті за посиланнями: https://dogp.gov.ua

А ще наші школи - готові приймати переселенців, яким потрібен прихисток - для цього також вже обладнують приміщення закладів. Перше таке. з усіма необхідними засобами та спальними місцями, створили в ЗОШ №32.

????????Черкаси - дім для кожного українця! Разом ми переможемо! ????????

????????Слава Україні????????


« повернутися

Вхід для адміністратора