Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські освітяни продовжують працювати, допомагаючи захисникам та біженцям

Дата: 11.03.2022 13:36
Кількість переглядів: 14

Вся освітянська родина нашого міста сьогодні згуртувалась, перетворившись на одну дружну та потужну команду, кожен учасник якої робить щодня все, аби наблизити нашу перемогу.

Завдяки роботі колективів всіх черкаських шкіл та садочків, у підвальних приміщеннях кожного з них наразі створені умови, необхідні для перебування там людей під час повітряної тривоги: є місця для сидіння, вода та світло. Адреси закладів можна знайти на нашому сайті за посиланнями: https://dogp.gov.ua

Так само всі заклади, у разі необхідності, готові зустріти та надати тимчасовий прихисток для вимушених переселенців. Першою днями розпочала готуватись для прийому людей ЗОШ №32, де, завдяки громаді та колективу закладу, вже обладнали спальні місця, підготували необхідні речі, засоби гігієни та створили умови для їх харчування, підготували продукти. Наразі такий прихисток формується і у ЗОШ №15.

Об’єднались і кухарі навчальних закладів, які на базі ЗОШ №26 разом почали готувати рибні та м’ясні тушонки тривалого зберігання, які зараз відсутні у продажу, але є предметом першої необхідності серед продуктів харчування.

Навчальні заклади надають холодильне та інше обладнання, необхідне у місцях поселення переселенців.

Разом з цим, у всіх освітніх закладах плетуть захисні сітки, постійно купують та передають одноразовий посуд на блокпости та для біженців, продовжують організовувати та збирати необхідну допомогу.

«Наші освітяни продовжують щоденно працювати, кожен із них щодня долучається і робить все можливе, аби наблизити мить перемоги та допомогти всім тим, хто вимушений тікати від жахіття війни до Черкас. Йде постійний обмін інформацією щодо того, де, коли і кому потрібна допомога, що саме потрібно і у максимально короткий термін всі разом вирішують кожне питання. Вони не лише згуртувались, а й за дні війни перетворились на потужну силу, що здатна підтримати та допомогти кожному», - зазначає заступниця міського голови Anastasiia Chubina.


« повернутися

Вхід для адміністратора