Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаси приймають сотні українців, які рятуються від війни

Дата: 11.03.2022 13:43
Кількість переглядів: 11

Черкаси стали домом для сотень українців, які рятуються від російських окупантів. Їх прихистили наші загальноосвітні заклади міста.

Одними з перших розгорнули пункт прийому вимушено переміщених осіб у школі № 32. Її директорка – Овчаренко Ірина Юріївна – вже сьогодні творить героїчну історію нашого міста як невтомна і самовіддана керівниця, яка організовує й допомагає переселенцям. І вдень, і вночі вона особисто перебуває в школі, керує облаштуванням місць, турбується про комфорт перебування цих людей.

«Три ночі без сну, режим нон-стоп, сотні переселенців, які були обігріті та нагодовані саме завдяки роботі, якою керує ця жінка», – зауважує заступниця міського голови Anastasiia Chubina.

На сьогодні у закладі перебуває близько 400 осіб, переважно – мами з дітками або багатодітні сім’ї. Цифра змінюється щодня, адже з кожним днем людей прибуває все більше. Дехто – виїжджає, вирушаючи далі на Захід.

«Черкасці – неймовірні люди! На наш перший же заклик про те, що ми будемо приймати наших земляків із інших областей, які втікають від страшних звірств ворога, відгукнувся весь Південно-Західний район. Починаючи від наших школярів, які допомагали звільняти класні кімнати і облаштовувати там спальні місця; їхніх батьків, які приносили теплі речі, засоби гігієни, постіль, продукти харчування й закінчуючи людьми, які за покликом серця допомагають і на кухні, і несуть цілодобову вахту…»,– каже директорка.

За словами пані Ірини, при потребі школа готова збільшити кількість місць для переселенців, адже й керівництво Департаменту освіти і гуманітарної політики, й депутати міської ради, й жителі міста надають постійну допомогу школі, вирішуючи всі нагальні потреби як в організації, так і в матеріальних питаннях облаштування новоприбулих.


« повернутися

Вхід для адміністратора