Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Збірна України відмовилась від участі у чемпіонаті світу з дитячого фітнесу на знак протесту проти допуску до змагань команди з країни-агресора

Дата: 20.06.2023 14:12
Кількість переглядів: 12

Про це повідомили у Міністерство молоді та спорту України.

З 16 по 19 червня 2023 року у м. Чачак (Сербія) відбувся чемпіонат світу з дитячого фітнесу, в якому мали брати участь українські спортсмени.

Збірна команда України розпочала свій тривалий шлях на світовий чемпіонат з України до Сербії 14 червня.

Вже приїхавши до Сербії, 16 червня, члени української делегації дізнались про те, що Міжнародна федерація фітнесу і бодібілдингу та оргкомітет змагань допустили до участі у змаганнях команду росії.

Дізнавшись про факт допуску спортсменів з країни-агресора, юні українські майстри фітнесу разом із головним тренером збірної України з дитячо-юнацького фітнесу, заслуженим тренером України з бодібілдингу Антоніною Оробець ухвалили непохитне рішення – бойкотувати змагання, у яких братимуть участь представники держави-терористки та виступити під час реєстрації учасників турніру із заявою-протестом проти участі команди росії у міжнародних змаганнях з фітнесу та бодібілдингу.

«Сьогодні, 16 червня, наша команда прибула на чемпіонат світу з дитячого фітнесу. На жаль, тільки сьогодні ми дізнались, що до змагань допущена команда росії. Ми висловлюємо протест проти допуску спортсменів росії до чемпіонату світу. В Україні зараз іде страшна війна на якій гинуть люди, гинуть діти і в цей самий час Міжнародна федерація фітнесу та бодібілдингу приймає в широкі обійми спортсменів з росії. Ми маємо бажання, щоб в майбутньому ніколи не допускали спортсменів з росії на міжнародні змагання і українські спортсмени мали змогу брати участь у турнірах, де не буде російських атлетів», — зазначила Антоніна Оробець, головний тренер збірної України з дитячо-юнацького фітнесу, заслужений тренер України з бодібілдингу.

Склад збірної команди України-команди юних патріотів рідної країни, які вирішили, що не змагатимуться на одній сцені з представниками країни-агресорки на чемпіонаті світу з дитячого фітнесу:

Софія Чала (вікова категорія 10 років),

Поліна Струкова (вікова категорія 10 років),

Вероніка Арапова (вікова категорія 12 років),

Анна Мірошник (вікова категорія 12 років),

Домініка Сас (вікова категорія 13 років),

Аліса Крандієвська (вікова категорія 14 років),

Аліна Самойленко (вікова категорія 14 років),

Софія Кихтенко (вікова категорія 15 років).

Тренери спортсменок Антоніна Оробець, Марина Гончаренко, Тетяна Пастушко, Марія Гавдун, Олег Крандієвський.


« повернутися

Вхід для адміністратора