Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У кінотеатрі «Україна» відбувся воркшоп «Я будую громаду!»

Дата: 29.06.2022 14:13
Кількість переглядів: 11

Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє,  серед них, безумовно і День Конституції України.

У кінотеатрі «Україна» відбувся воркшоп «Я будую громаду!» за участі представників учнівської міжпарламентської асамблеї у форматі «Світове кафе». Учасники заходу мали можливість обрати пріоритетні, на думку своєї групи, питання та обговорити їх першочергово, а інші питання – під час загального обговорення.

Учнівська молодь запропонувала працювати за чотирма напрямами: волонтерство, розвиток,  розваги та інфраструктура.

Юні черкасці поділилися досвідом волонтерства, адже кожен з активістів долучений або до плетіння сіток, або до збору речей, або до видачі благодійної допомоги.

У пропозиціях щодо розвитку людського потенціалу громади було озвучено багато важливого, зокрема: україномовний клуб, пішохідні екскурсії Черкасами для бажаючих, навчальні заняття з самооборони та першої медичної допомоги, різноманітні тренінги та майстер-класи, книжковий клуб та літературні вечори, організація ігор з фінансової грамотності та антикорупційної мафії за принципом «рівний-рівному».

Також актуальними для учнівської молоді, навіть під час війни, залишаються різні формати відпочинку, такі як Stand up, Kahoot вечірка, Power Point Ni Ght, благодійний бал.

Попрацювали і над вирішенням проблемних питань розвитку інфраструктури міста.


« повернутися

Вхід для адміністратора