Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Бібліотека-філія №6 для дорослих отримала нове приміщення

Дата: 27.07.2022 14:15
Кількість переглядів: 14

Сьогодні, 27 липня, відбулося урочисте відкриття нового приміщення бібліотеки-філії №6 для дорослих Черкаської міської централізованої бібліотечної системи, яка функціонує з 1970 року і обслуговує читачів мікрорайону Хімселища.

На відкриття бібліотеки-філії запросили міського голову Анатолія Бондаренка та директора департаменту освіти та гуманітарної політики Богдана Бєлова.

Саме завдяки ініціативі міського голови Анатолія Бондаренка та спільній співпраці департаменту економіки та розвитку із департаментом освіти та гуманітарної політики, в цьому році бібліотека отримала нове сучасно обладнане приміщення.

«У час війни наші бібліотеки стали не просто храмом книги, а створили осередки доброзичливості та підтримки для українців, які змушені були втікати від жахів окупації, - відзначив Анатолій Васильович. - Саме книги мають величезне значення для становлення національної свідомості будь-якої нації та держави. На жаль, через початок повномасштабної війни наші плани зі створення хабів та поповнення бібліотечних фондів поки що не вдасться втілити. Проте, як тільки ці процеси можна буде запустити, ми зробимо все, щоб зробити бібліотеки сучасними осередками культури та інформації. Дякую працівникам бібліотек, які часто все життя тут працюють, за самовіддану роботу».

Відзначимо, що наразі бібліотека є справжнім осередком культури та інформації для жителів мікрорайону з фондом літератури понад 20 000 примірників, обслуговує щороку понад 2 500 користувачів. Працівники філії успішно втілюють в життя міські проєкти, популяризують сучасну українську книгу та звичаї українського народу. При бібліотеці успішно працює клуб «Hand made».

Родзинкою відкриття стала виставка «Мої батьки захищають Україну» приурочена до Дня Української Державності. Творчі роботи надали діти працівників ГУНП в Черкаській області. Окрім цього свої художні роботи презентували вихованці Черкаської дитячої школи мистецтв №2.


« повернутися

Вхід для адміністратора