Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах відбулись офіційні заходи з нагоди Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 14:25
Кількість переглядів: 10

День Соборності України – свято, яке щорічно відзначається 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

З цієї нагоди відбулась офіційна церемонія покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю України» за участі секретаря Черкаської міської ради Юрія Тренкіна, заступників міського голови Анастасії Чубіної, Павла Валенчука та Марини Гаркавої, представників обласної влади, військових та громадськості.

Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний Акт об’єднання українських земель в одній державі та основоположна подія для українського державотворення, адже ідея соборності завжди була наріжною й актуальною для українців.

У 71-у річницю Акта Злуки (22 січня 1990 року) в Украі?ні відбулася одна з наи?більших у Центрально-Східніи? Європі масових акціи? – “живии? ланцюг” як символ єдності східних і західних земель Украі?ни. Цього дня понад мільи?он людеи?, узявшись за руки, створили безперервнии? ланцюг від Івано-Франківська через Львів до Києва.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора