Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаський випускник отримає з Фонду Президента України 100 тис грн премії за призове місце на Міжнародній олімпіаді з хімії

Дата: 24.09.2021 14:28
Кількість переглядів: 17

 15 вересня на засіданні Уряду схвалено постанову № 959 «Про   затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному   бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту,   та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

 Відтепер, щорічно переможці міжнародних учнівських олімпіад з математики,   фізики, інформатики та хімії отримуватимуть премії Президента України у   розмірі 100 тис. гривень. А учасники ЗНО з найвищими результатами –   стипендії Президента України (виплачуватимуться щомісячно протягом року   у розмірі 10 тис. грн).

Першим у Черкасах премію у розмірі 100 тис грн отримає цьогорічний випускник Першої міської гімназії Олександр Запорожець, який став «срібним» призером 55-ої Міжнародної олімпіади з хімії і отримав найвищий результат в команді України. Олександр зацікавився хімією з 7 класу і практично щороку був призером міських, обласних та Всеукраїнських олімпіад, а зараз є студентом Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Вітаємо та бажаємо подальших успіхів!


« повернутися

Вхід для адміністратора