Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

В черкаських закладах освіти створюють «пункти незламності»

Дата: 25.11.2022 14:32
Кількість переглядів: 14

В місті уже розгортаються пункти обігріву для населення. Загалом, в закладах освіти планується розмістити близько 15-ти таких точок в різних мікрорайонах міста. Ці місця потрібні для того, щоб в разі екстреної ситуації, наприклад, як виникла вчора, - повне відключення електроенергії на тривалий час, чи у будь-яких інших критичних ситуаціях в місті, жителі районів могли прийти в місце, де підготовлені на такі випадки комфортні умови та всі зручності.

Сьогодні, куратора освітньої галузі міста – заступниця міського голови Анастасія Чубіна спільно з головою Черкаської ОВА Ігор Табурець, представниками обласної влади, працівниками цивільного захисту населення міської ради та департаменту освіти та гуманітарної політики, оглянули один з таких пунктів, який розташований у приміщенні закладу освіти.

Наразі в заклад вже закуплені та встановлені генератори. Незабаром встановлять теплові гармати та альтернативне опалення.

Повністю облаштовані:

- кімната відпочинку,

- кімната матері та дитини,

- місце для прийому їжі,

- дитячий осередок,

- медичний пункт,

- окреме приміщення, розраховане на розміщення великої кількості людей,

освітлення,

- будуть передбачені речі першої необхідності (вода,медикаменти,набори продуктів тощо).

Загалом в цьому «пункті незламності» можна розмістити близько 300 осіб.

«Всі інші місця будуть облаштовані та підготовлені за цією ж аналогією та у разі надзвичайної ситуації будуть працювати цілодобово. Також, щоб містяни знали куди йти – всі пункти будуть з відповідними розпізнавальними табличками з назвою», - відзначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Шукайте найближчі пункти на мапі: nezlamnist.gov.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора