Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Розпочалася імітаційна гра «Модель ООН»

Дата: 31.03.2023 14:35
Кількість переглядів: 20

Традиційно протягом 12 років Міська учнівська міжпарламентська асамблея ініціює проєкт «Модель ООН. Черкаси-2023» – освітня рольова гра, де учасники мають змогу відчути себе справжніми дипломатами, відтворюючи роботу ООН із дотриманням реальних правил процедури.

Гостями сьогоднішнього заходу стали профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна разом із директором департаменту Богданом Бєловим та заступницею директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальницею управління освіти Надією Євчак.

Тож, на першому етапі гри відбудуться дипломатичні обговорення на базі однієї з міських шкіл. Близько 200 учнів із усіх закладів загальної середньої освіти міста представлять різні країни й обговорять поточні питання, які стоять на порядку денному в ООН. Так, діти матимуть змогу поглибитися, яким чином вирішують проблеми в різних куточках світу.

Як відзначила куратора освітньої галузі Анастасія Чубіна, цьогорічна тематика обрана спираючись на події, які сьогодні створила рф в Україні, а саме – повоєнна відбудова міжнародного ладу, реформування системи міжнародних інституцій.

Зокрема, черкаські школярі моделюватимуть різні ситуації і варіанти розвитку подій, такі, як рф визнана країною-терористом на рівні Генасамблеї ООН і виключена з організації; країни ООН скликають позачергове засідання в комітетах, аби закласти засади оновленого світоустрою, який буде стійким до глобальних викликів, на кшталт імперіалістичних воєн і популістичного авторитаризму. Після роботи в комітетах та обговорення кращі дипломати проголосять напрацьовані резолюції.

«Такі заходи поглиблюють знання старшокласників про особливості суспільно-політичного та економічного життя інших країн, розвивають навички ораторства і дебатування, критичного аналізу та пошуку вирішення проблеми шляхом взаємодії. Всі ці навички їм обов’язково знадобяться в майбутньому. А ми, як міська влада, продовжуємо всіляко підтримувати ініціативи активної учнівської молоді. Адже саме за нашими дітьми майбутнє нашого міста та держави», – відзначила Анастасія Сергіївна.

Наступний етап гри – дипломатичний бал, який відбудеться у паркетній залі Черкаського художнього музею. Там учасники виконають різноманітні танки, молоді автори зачитають власні вірші, а також прозвучать інструментальні й вокальні номери.


« повернутися

Вхід для адміністратора