Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

День українського добровольця відзначили у Черкасах

Дата: 12.03.2021 14:42
Кількість переглядів: 26

Сьогодні, 12 березня, по всій Україні відзначають День українського добровольця. У Соборному парку в Черкасах біля меморіалу добровольцям вшанували подвиг полеглих за рідну землю директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин та заступниця міського голови Марина Гаркава.

Добровольці - це люди, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини на початку війни на Сході і сьогодні захищають рідну землю від загарбників. Завдяки їхній мужності, патріотизму, відданості національним інтересам, а також невичерпній любові до України ворога вдалося зупинити. Але за це народ заплатив високу ціну – сотні добровольців полягли у боях.

«Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності. Імена черкаських героїв відтепер навіки записані на скрижалях української історії, а ми з гордістю зберігаємо пам’ять про них. Саме на їхньому прикладі будуть вчитися прийдешні покоління українців, черкащан, і ми можемо бути впевненими, що з такими духовними орієнтирами наша держава рівно йтиме власним гідним шляхом», - відзначив Ігор Волошин.


« повернутися

Вхід для адміністратора