Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Колективи черкаських шкіл активно підтримують наших військовослужбовців

Дата: 15.03.2022 14:49
Кількість переглядів: 13

Колективи черкаських шкіл активно підтримують наших військовослужбовців. Чи не в кожній, вчителі і діти волонтерять на потреби армії: збирають гуманітарну допомогу, роблять консерви і тушкованки, плетуть маскувальні сітки, приймають вимушено переміщених осіб, забезпечують укриття для містян під час «тривоги»...

А нещодавно у Черкаській гімназії № 9 ім. О.М. Луценка створили цех із виготовлення високоякісних кровоспинних турнікетів натівського зразка. За словами начмедів наших військових на передовій, на разі, це надзвичайно потрібне і дифіцитне медичне обладнання, що вже зберегло життя не одного захисника.

Як зазначає директорка гімназії Ірина Топчій, для виготовлення обладнання вчителі інтегрували можливості шкільних навчальних лабораторій й STEM-обладнання:

– Ми не могли залишатись осторонь і без діла у такий час. Тому вирішили наш освітній процес інтегрувати в промислову справу для того, щоб зробити наш вклад в перемогу українських Збройних Сил і забезпечити максимум врятованих життів наших захисників.

На сьогодні, силами колективу і волонтерів вдається повністю забезпечувати матеріалами весь процес, забезпечуючи виробництво турнікетів у кількості більш ніж 100 штук у день.


« повернутися

Вхід для адміністратора