Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Відомий черкаський художник представив ювілейну, персональну художню виставку

Дата: 09.06.2023 15:12
Кількість переглядів: 16

Сьогодні, у Черкаському обласному художньому музеї відкрилася ювілейна художня виставка Віктора Олексенка, Заслуженого художника України, Члена Національної Спілки художників України, доцента кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Персональна виставка «Світобудова» є особливою подією, адже присвячена 75 – річчю з дня народження Віктора Андрійовича. Вона зібрала найкращі його твори, які представлені в різних жанрах і стилях. Виставка відкриває можливість відвідувачам не лише насолодитися витонченим художнім мистецтвом, але й зануритися у світ творчості митця та його бачення краси і гармонії.

Участь у заході взяли представники міської та обласної влади, наукової й творчої спільноти, друзі та шанувальники творчості ювіляра. Також директор департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov, від імені міського голови Анатолій Бондаренко вручив Подяку Віктору Андрійовичу, за високий рівень професіоналізму, сумлінну творчу працю, вагомий особистий внесок у розвиток сучасного українського мистецтва, а також із нагоди 75-річчя від дня народження.

«Відкриття сьогоднішньої виставки - це чудова подія, що дає можливість насолодитися талантом та творчістю видатного українського художника. Бажаємо Вам, пане Вікторе, міцного здоров'я, творчого натхнення та подальших успіхів у професійній діяльності. Нехай Ваше мистецтво продовжує радувати серця та вдихати красу у світ навколо нас», - відзначив Богдан Олександрович.

Віктор Андрійович відомий своїми композиціями, майстерним володінням кольором і вишуканим стилем. Він є художником, який має широку спеціалізацію і працює в різних жанрах та напрямках мистецтва, таких як станковий живопис, монументально-декоративний живопис (розпис, мозаїка, вітраж), асамбляж, об’єкт, інсталяція, графіка, книжкова графіка, оформлення, макетування і дизайн друкованих видань, геральдика та поезографія.

Тож, відвідувачі мають можливість насолодитися шедеврами пана Віктора з 8 червня до 16 липня, у виставкових залах Черкаського обласного художнього музею.


« повернутися

Вхід для адміністратора