Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

До міських закладів освіти завітав профільний міністр

Дата: 27.01.2023 15:16
Кількість переглядів: 14

Вчора, в місті з робочим візитом перебував Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. В ході візиту він зустрівся з міським головою Анатолієм Бондаренком, профільною заступницею міського голови, яка курує освітню галузь міста Анастасією Чубіною та керівництвом департаменту. Посадовці відвідали два міські заклади освіти – один із садочків та гімназію.

Під час візиту вони оглянули матеріально-технічну базу закладів, подивились, які умови створили в закладах для перебування дітей, особливу увагу приділивши безпековій ситуації і облаштуванню укриттів та поспілкувались про проблеми і труднощі, які виникали в організації освітнього процесу в період війни.

Як неодноразово відзначав міський голова, що безпека всіх здобувачів освіти наразі це завдання номер один, яке стоїть перед владою.

«В Черкасах ми продовжуємо створювати безпечні середовища для організації освітнього процесу. Майже всі заклади освіти забезпечені укриттями, в тих, де їх не було, зараз або тривають облаштування, або запропонована альтернатива приміщень з вже наявними прихистками. Наш основний пріоритет – забезпечити якомога більше здобувачів освіти безпечною очною формою навчання. Робота ще триває, але переконана поступово ми вийдемо на бажаний результат, і всі діти зможуть повернутись за свої фізичні парти», - відзначила куратора галузі Анастасія Чубіна.

Посадовиця відзначила, що у 2023 році ще планується ремонт укриттів у 15 закладах загальної середньої освіти та у 10-ти дошкільних закладів.

Нагадаємо, що в грудні департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради проведено опитування батьків щодо вибору форм організації освітнього процесу в ІІ семестрі 2022/2023 навчального року.

«У порівнянні з опитуванням, що проводилося у серпні року, значно зросла кількість батьків, які виявили бажання щоб їх діти навчалися очно або у змішаному форматі», - зазначила Анастасія Сергіївна.

Так, станом на 23 січня очно навчаються понад 9,7 тисяч учні (35%), понад 3,4 (13%) – у змішаному форматі, понад 14,2 (52%) – дистанційно.

«Також в наших школах навчається 1196 учнів із числа внутрішньо переміщених осіб. Вони забезпечені безкоштовним харчуванням та можуть безкоштовно навчатися в мистецьких школах м. Черкаси»,- відзначила кураторка галузі.

Щодо садочків - у місті вони працюють всі, на сьогоднішній день їх відвідує понад 8,2 тисячі дітей. Та до дитячих садків міста зараховано 556 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Також, у міських закладах освіти, зокрема садочках та школах, працюють понад 80 працівників з числа ВПО.


« повернутися

Вхід для адміністратора