Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

«Ми не можемо втратити таку можливість»: Анастасія Чубіна про будівництво нового дитсадка

Дата: 04.02.2021 15:19
Кількість переглядів: 12

На співфінансування будівництва дитячого садочку у мікрорайоні «Митниця» по вулиці Героїв Дніпра, 87 буде виділено з міського бюджету 20,9 млн грн.. Відповідне рішення сьогодні ухвалив виконавчий комітет Черкаської міської ради. Завтра ж його мають підтримати депутати на позачерговому засіданні сесії.

Створення цього дошкільного закладу стало можливим в рамках державної програми «Велике будівництво». Так, з держбюджету буде виділено 79 млн грн на будівництво.

Як зазначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна, яка опікується питаннями дошкільної освіти Черкас, це прекрасна можливість створити новий садочок, яку ми не можемо втратити. Особливо враховуючи, що ця частина мікрорайону в останні роки надзвичайно активно розбудовується, тут десятки новобудов, які здаються в експлуатацію, заселяються молодими сім’ями, а відповідно, кількість дітей через пару років зросте. Саме тому необхідно, щоб їм не потрібно було добиратись через пів міста до садочка, щоб це було максимально близько до їх дому. Адже це, в першу чергу, їхня безпека та спокій батьків.

Відзначимо, що це буде сучасний дошкільний заклад на 300 осіб, зведений за новітніми стандартами, в якому будуть створені гарні умови для дітей: комфортні кімнати, ігрові, розвиваючі зони, басейн.


« повернутися

Вхід для адміністратора