Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські школи «беруть курс» на 100%-ий рівень вакцинації, аби повноцінно працювати у «червоній» зоні

Дата: 25.10.2021 15:19
Кількість переглядів: 12

Черкаси опинились на межі переходу до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, під час якого, зокрема, дозволено працювати лише закладам дошкільної освіти, спеціальним закладам загальної середньої освіти та 1-4 класам закладів ЗСО. Решта навчальних закладів зможе працювати у звичайному режимі лише за умови 100%-ої вакцинації від COVID-19 педагогічного колективу, підтвердження чого має бути виключно «зелений» сертифікат.

Питання підготовки черкаських шкіл до роботи у «червоній» зоні було обговорено під час сьогоднішньої онлайн-наради, участь у якій взяла профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна, представники департаменту освіти та гуманітарної політики, директори закладів середньої освіти міста.

Директори шкіл мають скласти графіки з термінами, передбаченими для отримання вчителями другої дози вакцини, та максимально контролювати та сприяти їх дотриманню.

«Таким чином, ми матимемо оперативну інформацію щодо загальношкільного рівня вакцинації і зможемо його проконтролювати. У нас є тиждень, протягом якого всі повинні докласти максимум зусиль, аби школи працювали у звичайному режимі, а батьки і діти були задоволені процесом навчання», - зазначила Анастасія Чубіна.

Також, кожна школа повинна мати копії всіх сертифікатів вакцинованих вчителів та офіційних медичних документів, що підтверджують відтермінування вакцинації відповідно до офіційного переліку таких причин, а вчителі, які проводять уроки, зобов’язані мати з собою оригінали таких документів.

Зазначене питання наразі перебуває на особливому щоденному контролі міської влади, а громаду оперативно інформуватимуть про рівень вакцинації педагогічних колективів черкаських шкіл.


« повернутися

Вхід для адміністратора