Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Вони вже не чиїсь діти, з початком війни вони стали нашими спільними дітьми

Дата: 16.03.2022 15:21
Кількість переглядів: 12

Як часто, передаючи допомогу нашим військовим, ми кажемо та чуємо фразу «це чиясь дитина, за яку зараз так переживають батьки»… Біль від цієї війни щохвилини не вщухає у серцях всіх українців. Одними із найбільш вразливіших категорій залишаються діти, яких позбавили дитинства. Ще три тижні тому вони ходили до дитсадка, школи, дорослішали, мріяли та шукали свій життєвий шлях.

За цей час всі діти стали спільними, не зважаючи на їх вік: від малюків і до хлопців та дівчат, які зараз нас захищають. У черкаських садочках стало тихо, проте – лише у групах, адже на кухнях робота кипить.

«Ми щодня бачимо, як дорослішають малюки, адже черкаські дошкільні заклади виховали десятки поколінь дітей. Так само відбувалось і по всій території нашої держави. Відтепер «вчорашні» дітки нас захищають, а ми продовжуємо про них дбати та зігрівати теплом своїх рук і сердець», - вважають у дошкільних закладах нашого міста.

Це тепло передає домашня їжа, до приготування якої долучились всі дошкільні заклади Черкас. І ось – свіжий, щойно випечений, ніжний із хрумкою скоринкою хліб передають нашим військовим колективи ДНЗ № 78 «Джерельце» та ДНЗ №81 «Незабудка».

«Черкасці дбають і будуть дбати про наших захисників, тож нехай з кожним шматочком хліба їм додається сил і жіночого материнського тепла. Віримо у нашу перемогу, а наші садочки радо вітатимуть вже діток переможців у своїх стінах», - наголошує заступниця міського голови Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора