Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Навчальний рік буде складним, але Черкаси готові до нових викликів

Дата: 23.08.2022 15:22
Кількість переглядів: 20

Вчора, 22 серпня Черкаси із робочим візитом відвідала заступниця міністра освіти та науки України Віра Рогова. Представниця міністерства зустрілася із освітянським активом області. Участь у зустрічі також взяли заступниця міського голови, кураторка освітньої галузі Черкас Анастасія Чубіна, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov і його заступниця Надія Євчак.

Посадовці поспілкувалася із черкаськими освітянами про відновлення освітнього процесу в очному режимі, про труднощі з якими зіштовхуються вони з початку повномасштабного вторгнення, про забезпечення безпеки під час навчання, важливість наявності чітко відпрацьованих алгоритмів і механізмів евакуації учасників освітнього процесу, роботу з ВПО, тощо.

Зокрема, в ході обговорення організації навчання в офлайн режимі, представниця міністерства поцікавилась результатами опитування батьків школярів та готовністю їх віддавати дітей на очне навчання. Також вона порадила проводити практичні уроки евакуації,зокрема для батьків.

«Зараз завдання номер один - це створення безпечних умов для перебування вихованців, здобувачів освіти та працівників із метою відновлення роботи в очному режимі. Відзначу, що в місті триває перевірка готовності закладів освіти до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період. Найважливішим для нас, звісно ж,є перевірка стану укриттів та готовності закладів гарантувати безпеку дітей під час офлайн навчання» - в ході зустрічі наголосила профільна заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Делегація проінспектувала укриття міських ДНЗ та шкіл. Окрім цього, перевірили стан матеріально-технічної бази закладів освіти Черкас. Усе це для того, аби виявити готовність міста до навчального року в умовах воєнного стану.


« повернутися

Вхід для адміністратора