Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаський археолог виступив на міжнародній конференції

Дата: 23.09.2022 15:26
Кількість переглядів: 16

Директор Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини Михайло Сиволап взяв участь у 28-й конференції Європейської археологічної асоціації (ЕАА), яка проходила з 31 серпня по 3 вересня у столиці Угорщини (м. Будапешт). У цьому, одному з найбільших у світі археологічному форумі, взяли участь близько 2 200 археологів з усієї Європи, а також Америки і Азії.

Михайло Павлович працював у двох секціях, одна з яких була присвячена різним аспектам астроархеології, а друга – індоєвропейській археології. Науковець виступив з доповідями «Переривчасті рови з курганів ямної культури Центральної України, як календарні та ритуальні об’єкти» та «Середня Наддніпрянщина в системі пам’яток ямної культури».

Зокрема на конференції слухали доповіді фахівців, ознайомилися з постерами колег, новою археологічною літературою на стендах видавництв і університетів. Важливою частиною конференції стала можливість особистих контактів, неформального спілкування та обміну досвідом у кулуарах під час перерв, передбачених програмою.

Також під час роботи форуму були презентовані фахові видання, які поповнять бібліотеку Черкаського археологічного музею. Крім того, нумізматична та боністична колекції музею, доповняться новими експонатами.


« повернутися

Вхід для адміністратора