Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

«Коли стала потреба захищати Україну, ми відклали пісні та взялися до роботи» – черкаські заклади культури

Дата: 21.03.2022 15:26
Кількість переглядів: 14

Це ще один доказ того, що українці вміють все: воювати, працювати і творити культуру. Від початку повномасштабного вторгнення рф черкаські заклади культури, мистецькі школи, бібліотеки виступили спільною силою, що працює на забезпечення українських захисників та внутрішньо-переміщених осіб.

Весь колектив Черкаського міського будинку ім. Івана Кулика задіяний у роботі Гуманітарний центр ЧМР . Це найбільший у місті хаб, що надає різноманітну підтримку: плетіння маскувальних сіток, збір гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб та захисників України, координація груп, які потребують евакуації (як на потягах, так і на автотранспорті), допомога в розселенні евакуйованих громадян. Тут, у Гуманітарному центрі можна також отримати психологічну та соціальну підтримку.

Безкоштовне відвідання зоопарку для внутрішньо переміщених осіб запустили в місті за ініціативи управління культури та Черкаського міського зоопарку. Домовлено, що міський зоопарк проводитиме безкоштовні колективні екскурсії переселенців від 10 осіб. При сформованій групі обов’язковий запис по телефону. При індивідуальному відвідуванні – на вході пред’явити довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (якщо не встилги її оформити - то паспорт).

У Кінотеатрі «Україна» Черкаський книжковий фестиваль разом із практичною психологинею, психотерапевткою, кандидаткою педагогічних наук Ксенією Цимбал запустили зустріч тренінгу із запобігання посттравматичного синдрому. Організатори хочуть допомогти справитись із тим, що зараз болить, і не дати йому розвинутись у посттравматичний синдром. На першій зустрічі, що відбулася в суботу, 19 березня, учасники навчились заспокоюватись за допомогою дихання та своєї уяви. Про наступні зустрічі організатори будуть повідомляти на своїй сторінці в Фейсбуку.

Колективи та учні черкаських мистецьких шкіл теж не лишаються осторонь, вони стали волонтерами. Допомагали облаштовувати пункт для евакуйованих у одній зі шкіл міста, збирали продукти, кришки для тушонки, надавали адресну та фінансову допомогу.

Колективи черкаських бібліотек, працівники та відвідувачі «Палацу молоді» плетуть маскувальні сітки для українських захисників та допомагають у процесі евакуації вимушених переселенців.

Черкаський міський музей Середньої Наддніпрянщини працює над над евакуацією цінностей.


« повернутися

Вхід для адміністратора