Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Вишколи для учнів черкаських закладів: чого вони нині навчають дітей на практиці

Дата: 05.05.2023 15:27
Кількість переглядів: 34

Щотижня військові спільно із департаментом освіти та гуманітарної політики знайомлять учнів шкіл міста із азами військової науки. Розповідають про правила поводження зі зброєю, про мінну небезпеку та тактичну медицину.

Учасники вишколів навчаються різноманітним практичним вмінням та навичкам. Зокрема, вони оволодівають навичками військової тактики та стрільби, навчаються першої медичної допомоги та навичкам виживання в екстремальних умовах.

Також для школярів проводяться військово-патріотичні ігри, такі як «Гартуємо дух разом», «Джура», які допомагають підвищити рівень фізичної та психологічної готовності до захисту Батьківщини.

Крім того, серед черкаської учнівської молоді дуже популярні різноманітні патріотичні заходи, такі як екскурсії на військові бази, відвідування музеїв військової техніки тощо.

Про це розповів в ефірі Українського Радіо.Черкаси начальник відділу молоді та національно-патріотичного виховання управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Віталій Козирь.

Повна версія інтерв'ю за покликанням: https://bit.ly/3LAMFLt


« повернутися

Вхід для адміністратора