Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У місті продовжують практичну підготовку майбутніх педагогів

Дата: 05.05.2023 15:29
Кількість переглядів: 14

У Черкасах відбувся Круглий стіл на якому обговорили стажування студентів ЧНУ ім. Богдана Хмельницького у закладах загальної середньої освіти міста.

Нагадаємо, що студенти-стажери практикувалися у восьми школах міста у рамках договору про співпрацю між Черкаським національним університетом ім. Б. Хмельницького та міськими закладами загальної середньої освіти.

Тож, профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна разом із представниками Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, заступницею директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальницею управління освіти Надією Євчак, фахівцями департаменту, директорами шкіл та студентами 3 курсу ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва зустрілися, щоб обговорити результати проходження практики.

Студенти мали змогу розповісти як відбулося їхнє стажування. Так, під час практики вони детальніше ознайомилися з роботою закладів освіти, здобули цінний практичний досвід та відчули себе в ролі викладачів. Вони проводили уроки, взаємодіяли зі школярами та дізнавалися більше про особливості роботи вчителя.

Також, студентська молодь брала участь у проведенні різноманітних заходів у школах, таких як концерти, виставки, турніри та інші. Це дало їм можливість розширити свої знання та навички, а також поглибити розуміння професії вчителя та її важливості для розвитку суспільства.

«Впевнена, що в найближчі роки у нашій освітній родині з'явиться ще більше талановитих та креативних фахівців, які будуть прагнути створювати інноваційний освітній простір для наших школярів. Вірю, що з такими амбітними та зібраними професіоналами ми зможемо забезпечити нашим школярам належну освіту та підготувати їх до успішного майбутнього. Дякую першому проректору ЧНУ ім. Б. Хмельницького Василю Мойсієнку та директору інституту Тимофію Десятову за підтримку ініціатив та підготовку висококваліфікованих кадрів», - відзначила Анастасія Сергіївна.

В свою чергу, Василь Мойсієнко від імені ректора ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександра Черевка вручив Почесну грамоту за вагому співпрацю з університетом, особисту участь у практичній підготовці кваліфікованих фахівців для Нової школи заступниці міського голови Анастасії Чубіній та Подяки заступниці директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальниці управління освіти Надії Євчак, заступниці начальника управління освіти – начальниці відділу розвитку закладів загальної середньої освіти Ірині Тетьорі і директорам шкіл, в яких стажуються студенти.

Наостанок посадовці зазначили, що робота над підготовкою молодого покоління педагогів тільки розпочалась і попереду ще багато цікавих ініціатив, які безсумнівно будуть корисними у подальшій роботі студентів за фахом.


« повернутися

Вхід для адміністратора